Bamboe


Als u opzoek bent naar een "houtsoort" met een moderne unieke uitstraling, een "houtsoort" waarbij u niet bang hoeft te zijn dat er bos voor is leeg gekapt. Dan bent u bij bamboe aan het goede adres.


Eigenlijk is Bamboe geen houtsoort maar een gras, waarbij sommige soorten de mogelijkheid hebben 1 meter per etmaal of wel 40 meter hoog te kunnen groeien. De meer dan duizend soorten bamboe groeien over verschillende werelddelen zoals Zuid Amerika en Aziƫ.


Bamboe wordt door de eeuwen heen al in verschillende toepassingen als bouwmateriaal gebruikt, vanwege zijn duurzaamheid en constructieve eigenschappen. Sinds enkele jaren wordt bamboe nu als vloerenhout aangeboden in Nederland.


Bamboe is in een aantal uitstralingen te verkrijgen, welke woorden door verkregen door een combinatie van:


Naturel en Caramel: Naturel is de kleur die bamboe van nature heeft, de kleur caramel wordt bereikt door verhitting van de naturel stam, waarbij de suikers in het bamboe carameliseren. Hierdoor verkrijgt Bamboe zijn licht bruine kleur.


Plain en Side pressed: de wijze waarop de uit de stam gezaagde stroken aan elkaar worden geperst. Bij "Plain pressed" worden de stroken met de buitenzijde van de stam naar boven geplaatst. Bij "Side pressed" worden de stroken met de zaagzijde naar boven geplaatst (zie tekening).