Plankenvloer


Dit zijn brede delen van ca 20 mm dik, die onderling met mes en groef tegen elkaar worden gelegd en in diverse breedtes tussen de 10 cm en in sommige houtsoorten tot wel 26 cm breedte kunnen worden geleverd.


De planken kunnen worden voorzien van een vellingkant waardoor het planken effect wordt geaccentueerd, maar bij veel houtsoorten is dit ook strak aaneengesloten te leveren.


Vanuit de fabriek zijn de meeste plankenvloeren ook behandeld te leveren, en bij ons topmerk is dan ook de onderkant behandeld, wat de werking verminderd. Deze afwerkingen kunnen lakken, oliƫn en impregneren zijn.


Een plankenvloer is werkingsgevoelig waardoor uitzetten en krimpnaden zeker mogelijk zijn. Wisselende luchtvochtigheid is hiervan vaak de oorzaak houdt daarom altijd goed u luchtvochtigheid in de gaten.


De meest veilige legmethode voor plankenvloeren is vastlijmen of spijkeren op de betonnen of houten ondervloer. Wij adviseren daarom een massieve plankenvloeren niet 'zwevend' te leggen. Uiteraard kunnen wij u hierin adviseren. Bekijk ook onze pagina met legmethoden.


Kijk voor informatie en advies op onze contact pagina. Onze specialisten staan u graag te woord.

  • Plankenvloer
  • Plankenvloer
  • Plankenvloer