Traditioneel parket


De traditionele parketvloer is het raspaard onder de parketvloeren en heeft alle methoden van parket leggen overleefd. Overigens, het leggen van massief parket is nog steeds een ambachtelijk handwerk dat slechts wordt beheerst door ervaren parketteurs.


Traditioneel parket bestaat uitsluitend uit massief hout en is leverbaar in dikten van meestal 6 of 9 mm. Dit parket is vervaardigd van zorgvuldig geselecteerd hout dat tijdens de droging en verwerking zorgvuldig gecontroleerd wordt. Deze vloer wordt gekenmerkt door haar sfeervolle, natuurlijke uitstraling en door de ruime keuze uit verschillende houtsoorten en legpatronen.


De mogelijkheid tot maatwerk maakt dat de keuze van parket een kwestie van persoonlijke smaak wordt of die nu modern of klassiek is. Daarnaast zijn praktische eigenschappen als gebruiksgemak, geringe werking (maakt plintloos werken mogelijk), een door andere vloerbedekking niet te evenaren levensduur en hoge isolatiewaarde karakteristiek voor deze massieve parketvloeren.


Legwijze

Nadat een ondervloer van spaanplaat als basis voor de parketvloer is aangebracht, wordt het massieve parket deel voor deel in het juiste patroon op de basisvloer gelijmd en met behulp van spijkertjes vastgezet. Hierna wordt de vloer geschuurd, gestopt en uiteindelijk naar keuze gelakt, in de was of in de olie gezet.

  • Traditioneel parket
  • Traditioneel parket